Ny bok om CC-baserte forretningsmodeller

Made With Creative CommonsDet danske forlaget Ctrl+Alt+Delete Books har nylig utgitt boka «Made With Creative Commons». Den er skrevet av to av organisasjonens fremtredende medarbeidere, Sarah Hinchliff Pearson og Paul Stacey.

«Made With Creative Commons» er en bok om deling. Den er resultatet av en svært vellykket kickstarter-kampanje som Sarah og Paul gjennomførte i fjor. Boken handler om å dele tekst, musikk, data, kunst og fokuserer på noen av personene, organisasjonene og selskapene over hele verden som deler innholdet deres ved hjelp av Creative Commons-lisenser, og som i tillegg inviterer den offentligheten til å kopiere, gjenbruke, bearbeide og videreutvikle det de har skapt. Disse verkene er altså «Made With Creative Commons».

Men hvis de gir bort det de skaper gratis, hvordan tjener de penger?

Dette er spørsmålet som denne boken tar sikte på å besvare. Den inneholder 24 eksempler på forskjellige måter å ernære seg ved å dele innholdet. Det inkluderer selvsagt måter man kan tjene penger på å dele det man skaper, men også hva delingen virkelig avhenger av – hvorfor vi gjør det, og hvordan det kan bidra til økonomien og verden som helhet.

Boka er full av praktiske tips og inspirerende historier. «Made With Creative Commons», er en bok som viser deg hva det egentlig betyr å dele.

(Oversatt av Gisle Hannemyr)