Arkiv

Det blir mulig å delta virtuelt på Creative Commons møtet 13. august

Vi ønsker at så mange som mulighet skal kunne delta på Creative Commons møte 13 august. Vi har derfor nå lagt opp en lenke hvor dere kan koble dere opp virtuelt.

Vi har ikke fått ervervet oss noe avansert videokonferanseustyr men dette gir mulighet til å kunne delta i diskusjonen både gjennom chat og video/lyd.

https://meet.jit.si/SmellyBananasRepresentAppallingly

Invitasjon til etableringsmøte for nytt Creative Commons Chapter i Norge 

Tidspunkt: 13. august kl. 16.30-18.00

Sted: Teknologihuset i Oslo, Pilestredet 56, 0167 Oslo

Creative Commons globalt har gjennom de siste to årene jobbet frem en ny strategi for sitt globale nettverk, og som en del av dette arbeidet, skal alle nasjonale chapters etableres på nytt i en ny struktur.   

Ny søkefunksjon gjør det enklere å finne bilder det er lov å gjenbruke på nett

Denne uken lanserte Creative Commons et nytt søk som gjør det enda enklere å finne bilder på nett som det faktisk er lov å gjenbruke, uten fare for å motta en faktura i posten fra fotografen. Det nye bildesøket gir brukerne tilgang til 300 millioner bilder i et og samme søk.

Dette er å regne som et globalt digital fellesgode som fremmer god delingskultur. Samtidig gjør det nye søket det enklere å kreditere opphavspersonen riktig, noe som bidrar til at vi får mindre ulovlig gjenbruk av bilder på nett.

Foredrag 17 september 2018 i Oslo - State of the Commons and the Global Open Education Opportunity

Cable Green fra Creative Commons kommer til Oslo for å holde foredrag om "State of the Commons and the Global Open Education Opportunity"

Cable Green er Director of Open Education for Creative Commons globalt og en utrolig inspirerende foredragsholder. Dette foredraget arrangeres i samarbeid med Norwegian UNIX User Group.

Tidspunkt: 17 september kl. 19:00 i Oslo sentrum.

Sted: Universitetet i Oslo, Ole Johan Dahls hus.

Pages

Subscribe to RSS - blogs