Om Creative Commons Norge

Prosjektet Creative Common Norge ble etablert høsten 2004 for å sikre oversettelse og tilpassing av Creative Commons-lisenser til norsk lovgiving og rettspraksis. Den 18. mars 2006 ble arbeidsgruppen formelt affiliert med Creative Commons International i form av et MOU (Memorandum of Understanding) mellom Creative Commons International og Høgskolen i Oslo og Akershus. I 2014 oversatte arbeidsgruppen den hittil nyeste versjon av CC (versjon 4.0) til norsk. I april 2018 avsluttet Creative Commons modellen med affilierte organisasjoner. Etter initiativ fra Christer Gundersen ble det august 2019 opprettet en norsk avdeling av CC Global Network som erstatning for nåværende orgasnisajon-

Arbeidsgruppen for oversetting og vedlikehold av de norske CC-lisensene (opp til og med august 2019 og versjon 4.0) besto av:

Denne arbeidsgruppen er nå nedlagt og erstattet av CC Global Network – CC Norway-

Nettsted

For å få svar på spørsmål om Creative Commons fra arbeidsgruppen kunne du benytte forum-området her på nettstedet til å stille spørsmål. Forumet er nå nedlagt og tar ikke i mot nye innlegg. Innholdet er imidlertid arkivert og kan leses under fanen "Forum" i toppmenyen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet er nå nedlagt.